Onze werkwijze en ons team

Over ons

Uw toekomst centraal

Onze stelling is dat iedereen toekomststrateeg kan worden en wij streven ernaar dat aan elke strategie een gedegen toekomstverkenning ten grondslag ligt. Futureconsult analyseert, ondersteunt, spiegelt, verrast en legt verbindingen. Wij zijn zowel toekomstexpert als procesmanager en werken al ruim 15 jaar voor overheden, profit en non-profitorganisaties.

Futureconsult helpt organisaties op de toekomst te anticiperen en hun eigen toekomst vorm te geven. Wij richten ons op toekomstonderzoek en toekomstrobuuste strategieontwikkeling.  De presentatie en creatieve verbeelding van de toekomst helpt het dominante denken van een organisatie te doorbreken. We verbreden en verdiepen de kijk van organisaties op hun toekomst.

Wij helpen uw organisatie bij voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van toekomstgerichte strategie. Daarnaast geven wij masterclasses over de theorie en praktijk van de toekomststrateeg.

Uitgangspunten

  1. Samen denken en samen doen
    Onze projecten komen altijd tot stand in cocreatie met onze opdrachtgever. We werken samen met u aan uw toekomst. We prikkelen en bieden houvast waar nodig, maar willen vooral binnen uw team en organisatie het vermogen ontwikkelen om op de toekomst te anticiperen.
  2. Eerlijk over onzekerheid
    Onzekerheid is altijd het vertrekpunt bij toekomststrategie. Wij bieden geen deterministische, cijfermatige toekomstbeelden, wij bieden inzicht in onzekerheid en maken onzekerheden hiermee beheersbaar.
  3. Gedragen beslissingen
    Onze werkvormen bieden de mogelijkheid om interne en externe stakeholders te betrekken bij het vormen van toekomstgerichte strategie.

We hebben vacatures!

We zijn altijd op zoek naar toekomsttalent! Bekijk onze vacatures via de link hieronder. Is er momenteel geen passende vacature? Stuur ons een open sollicitatie voorzien van CV en korte motivatie.

 

Bekijk onze vacatures

Maak kennis met ons team

Ons team
Jan Nekkers

Jan Nekkers

Directeur | Futuroloog | Future strategist

Jan Nekkers is de oprichter van Futureconsult. Zijn uitgangspunt is dat de toekomst onvoorspelbaar is, maar dat je wel degelijk zinvol over de toekomst kunt spreken. Jan is futuroloog en als gastdocent verbonden aan o.a. Universiteit van Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit.

Bekijk profiel op LinkedIn
Zsa Zsa Balian

Zsa Zsa Balian

Adviseur | Future strategist

Zsa Zsa Balian is benieuwd naar de samenleving van de toekomst. Ze zet zich in om ideeën, keuzes en oplossingen toekomstbestendig te maken. Bij Futureconsult leidde ze onder meer een aantal gemeentelijke visietrajecten. Zsa Zsa studeerde antropologie en wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Bekijk profiel op LinkedIn
Maja Bosch

Maja Bosch

Adviseur | Future strategist

Maja Bosch zoekt het raakvlak van technologie en maatschappij, vanuit haar overtuiging dat duurzaamheid onze toekomst maakt of breekt. Zij is bestuurslid bij de Dutch Future Society en leidde bij Futureconsult strategietrajecten voor een breed scala aan organisaties. Maja studeerde industriële ecologie aan de TU Delft.

Bekijk profiel op LinkedIn
David Demper

David Demper

Adviseur | Future strategist

David is gefascineerd door de vraag wat er voor zorgt dat individuen, organisaties en bedrijven innovatie al dan niet omarmen. Binnen Futureconsult helpt hij bedrijven bij het opstellen van toekomststrategie. David studeerde economie, psychologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en Amsterdam University College en werkte eerder bij de start-up SnappCar.

Bekijk profiel op LinkedIn
Loulou Nekkers

Loulou Nekkers

Adviseur | Future strategist

Loulou Nekkers stond ooit voor de klas en werkte als manager in het onderwijs. Nu adviseert ze onder meer gemeenten en onderwijsinstellingen hoe zij – samen met jongeren – hun toekomst kunnen vormgeven.

Bekijk profiel op LinkedIn
Sophie Baselmans

Sophie Baselmans

Junior Adviseur | Future strategist

Sophie Baselmans studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en stond daarnaast al jong voor de klas tijdens het volgen van de lerarenopleiding economie. Zij brengt haar enthousiasme graag over op anderen en werkte bij Futureconsult aan trajecten voor overheden en onderwijsinstellingen.

Bekijk profiel op LinkedIn
Jelle Dijk

Jelle Dijk

Junior Adviseur

Jelle Dijk is geïnteresseerd in het verbinden van People, Planet en Profit en is ervan overtuigd dat vooruitgang wordt behaald door optimale samenwerking tussen deze factoren. De basis voor deze overtuiging is gevormd tijdens zijn studies bedrijfskunde en toegepaste ethiek aan de Universiteit Utrecht. Bij Futureconsult brengt hij zijn kennis en de praktijk samen.

Bekijk profiel op LinkedIn
Willem van Wijk

Willem van Wijk

Junior Researcher

Willem van Wijk zit in de eindfase van de master duurzame ontwikkeling aan de Karl-Franzens universiteit in Granz, Oostenrijk. Deze studie combineert de sterke punten van acht partneruniversiteiten en biedt een internationale en interdisciplinaire kijk op het thema duurzaamheid. Willem onderzoekt in zijn tijd bij Futureconsult de publieke acceptatie van autonome auto’s in Nederland. Een relevant en actueel thema omdat het zeer waarschijnlijk is dat autonome auto’s één van de meest invloedrijke ontwikkelingen van de 21e eeuw gaat worden.

Bekijk profiel op LinkedIn
Willianne Korteweg

Willianne Korteweg

Junior Adviseur

Willianne is bezig met het afronden van de master toegepaste ethiek en heeft een achtergrond in sociale wetenschappen. Ze is geïnteresseerd in de vraag hoe onze collectieve waarden eruit zien en wat onze idealen zijn in de samenleving van de toekomst. Bij Futureconsult wil ze leren hoe organisaties hier in de praktijk op in kunnen spelen en zelf op een strategische manier kunnen toewerken naar deze toekomst.

Bekijk profiel op LinkedIn

Associates

Associates

Peter van der Wel

Associate

Peter van der Wel houdt van de toekomst. Hij spreekt al meer dan 20 jaar op congressen, seminars en andere bijeenkomsten over de toekomst. Als futuroloog, econoom en topspreker levert hij inspirerende en verrassende lezingen en presentaties. Peter heeft gewerkt voor vele grote multinationals, midden en kleinbedrijf, not-for-profits en vele overheden zowel lokaal als nationaal en internationaal.

Bekijk profiel op LinkedIn

Wim Derksen

Associate

Prof dr Wim Derksen is zelfstandig adviseur voor de overheid. Een belangrijk deel van zijn werk richt zich op onderwijs ten behoeve van departementen en gemeenten. Samen met Karen Ephraim ontwikkelt hij masterclasses en leergangen op het grensvlak van kennis en beleid. Daarbij put hij uit zijn jarenlange ervaring binnen overheid en wetenschap.

Bekijk profiel op LinkedIn

Ellen Sprenger

Associate

Ellen Sprenger studeerde Ontwikkelingstudies aan de Universiteit van Nijmegen en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Eerder werkte ze bij Oxfam Novib op het gebied van vrouwenrechten en kwaliteitsmanagement en daarna als directeur van Mama Cash.  Sinds 2004 is Ellen gevestigd in Toronto en werkzaam als onafhankelijk internationaal consultant op het gebied van strategie en management

Bekijk profiel op LinkedIn

Partners

Partners

Futureconsult werkt in netwerkverband. Afhankelijk van de case werken wij samen met o.a.:

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of 020 320 3100.