Geheel herziene editie van Wijzer in de Toekomst!

11/03/2020

Deze maand verscheen de geheel herziene editie van Wijzer in de Toekomst. En dat is groot nieuws, want zo’n geheel herziene editie is eigenlijk gewoon een nieuw boek. Hoogste tijd om er ook hier even bij stil te staan!

Het vak van scenarioplanning is de afgelopen jaren veranderd. Toen Jan Nekkers in 2006 Wijzer in de Toekomst publiceerde was dit de eerste praktische Nederlandse handleiding voor het maken van scenario’s. Tot dat moment werd het gebruik van scenario’s alom geprezen, maar bestond er geen beschrijving van hoe deze scenario’s dan gemaakt moeten worden.

Die eerste editie van Wijzer in de Toekomst vulde een gat in de markt. Wijzer in de Toekomst beleefde maar liefst zestien drukken. Toen de zeventiende druk in zicht kwam was het tijd voor échte vernieuwing.

Sinds 2006 heeft de praktijk van scenarioplanning zich sterk verbeterd. We zijn steeds beter in staat goede toekomstscenario’s te ontwikkelen. Bij Futureconsult hebben we door de jaren heen diverse nieuwe en betere methoden en technieken getest. Ook de rest van het veld heeft niet stil gezeten. Scenarioplanners over de hele wereld zijn zich gaan ontwikkelen en bij organisaties signaleren we een groeiend besef van de noodzaak om over de toekomst na te denken.

Als toekomstverkenner confronteren we organisaties dagelijks met nieuwe trends en ontwikkelingen. Je mag dan, als verkenner, ook niet bang zijn om je eigen werk opnieuw tegen het licht van trends en ontwikkelingen te houden. Het resultaat is een geheel herziene versie van Wijzer in de Toekomst, waarbij de nieuwste inzichten op het gebied van scenariotechniek worden geïntroduceerd.

Scenario’s zijn een gebruiksinstrument. In deze nieuwe versie besteden we daarom vooral veel aandacht aan het gebruiken en monitoren van scenario’s . Welke werkvormen zijn optimaal om scenario’s te gebruiken? Wat zijn mogelijke valkuilen? En ook: hoe kun je volgen in welke richting de toekomst zich daadwerkelijk ontwikkelt?

Het doel van Wijzer in de Toekomst blijft hetzelfde: mensen helpen die in de praktijk met scenario’s willen werken. Van CEO tot schooldirecteur, van bestuurder tot zorgverlener: scenario’s kunnen iedere professional helpen bij het navigeren in de mistige wereld die we de toekomst noemen.

U kunt het boek bestellen via deze link: https://www.managementboek.nl/boek/9789047012887/wijzer-in-de-toekomst-jan-nekkers

Meer weten over Wijzer in de Toekomst? Stuur Jan een bericht via nekkers@futureconsult.nl

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of 020 320 3100.