Perspectief 2025: Toekomstscenario’s schadeherstel

30/10/2018

Rijden we in 2025 nog zelf of heeft de autonome auto het van ons overgenomen? Hoe veranderen de wensen van de consument? En welke transportoplossingen zijn er in het jaar 2025? We weten het niet precies. Het is de toekomst en die overkomt je. Maar door nu na te denken over de mogelijke gevolgen voor jouw bedrijf en je werk, geef je richting aan je eigen toekomst’, aldus Wieteke Tichelaar, Programmadirecteur OOC.

 

Samen met Futureconsult is OOC met werkgevers uit de branche, VOC en de brancheorganisaties FOCWA en RAICarrosserieNL, op zoek gegaan naar de toekomst die je overkomt: wat zijn de belangrijkste trends voor de schadeherstelbranche? We weten bijvoorbeeld niet precies hoe de markt voor personenauto’s eruit ziet in het jaar 2025. Rijden we in 2025 nog zelf of heeft de autonome auto het van ons overgenomen? En misschien is de deelauto wel de normaalste zaak van de wereld in 2025. Wat betekent dat voor schades, schadeherstel en jouw werkzaamheden?

Voor deze branche zijn toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van de belangrijkste trends. Hieruit zijn vier verschillende toekomstbeelden voortgekomen, waar mooie, sprekende animaties van zijn gemaakt.

Bekijk hier het naslagwerk toekomstscenario’s Schadeherstel

Samenvatting van de vier scenario´s (animatie):

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of 020 320 3100.