Early Warning System

Early Warning System

U zoekt een methode om vroege signalen van veranderingen op te merken, te duiden en te vertalen naar adequate acties

Een slimme en toekomstgerichte organisatie houdt continue zicht op veranderingen in de omgeving door een Early Warning System toe te passen. Dit noemen we ook al vroegsignaleren.

Maar niet elk signaal groeit uit tot een impactrijke trend. Futureconsult biedt u ondersteuning en de juiste methodiek signalen en ruis van elkaar te onderscheiden. Een juist ingerichte signaleringsfunctie kan strategische risico’s voorkomen.

Vroegsignaleren met de hulp van Futureconsult

Futureconsult kan u en uw organisatie wijzen op de belangrijkste Early Warning Signals in uw veld. Maar wij kunnen u ook helpen met het opzetten van een Early Warning system, zodat uw organisatie zelf in staat is de horizon op een zinvolle manier te scannen en te monitoren.

Meer lezen over de Early Warning System? Hoe kunt u het beste vroegsignaleren  en hoe bepaalt u de relevantie daarvan voor uw organisatie? Lees dan onze publicatie ‘Permanent Alert’.

Wij organiseerden een Early Warning Festival samen met Rijkswaterstaat en ontwikkelden samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de Belastingdienst hun Early Warning methodiek.

Kaft Permanent Alert

Permanent alert

Meer lezen over de Early Warning System?​ Hoe kunt u het beste vroegsignaleren en hoe bepaalt u de relevantie daarvan voor uw organisatie? Lees dan onze publicatie ‘Permanent Alert’

Onze ervaring

“Futureconsult adviseerde ons om de aftrap te geven voor een interdisciplinair netwerk rondom Early Warnings.”

Wim van den Boogaard

Early Warning-Team Rijkswaterstaat

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel 020-3203100

Contact