Masterclasses – scenarioplanning

Masterclasses – scenarioplanning

De toekomst laat zich niet voorspellen, maar wel verkennen.

Om effectief in te spelen op toekomstige ontwikkelingen kunt u gebruik maken van scenarioplanning. Toekomstscenario’s brengen de onzekere toekomst in beeld en schetsen hoe de toekomst er mogelijkerwijs kan uitzien. De scenario’s laten zien welke impactrijke trends er binnen en buiten uw organisatie spelen.

De masterclass scenarioplanning combineert theorie en praktijk: u maakt kennis met de methodiek en werkt tegelijkertijd aan scenario’s voor een strategisch vraagstuk binnen de eigen organisatie. Het ontwikkelen van een aantal plausibele toekomstscenario’s maakt trends werkbaar en structureert het gesprek over de toekomst. Tijdens een in-company masterclass Scenarioplanning worden uw MT en/of medewerkers op de hoogte gebracht van instrumenten om de toekomst te verkennen en beheersbaar te maken. Futureconsult bespreekt het gehele proces van scenarioplanning: van een gedegen trendanalyse en het opstellen van scenario’s tot het vertalen van scenario’s naar strategisch handelen.

We kijken graag met u naar een masterclass op maat voor uw organisatie. 

Onze ervaring

“Met scenario's voor een Leven Lang Leren stelden wij ons eigen scenario samen. Zo bereiden we de strategische keuzes voor om een Leven Lang Leren op het ROC van Twente vorm te geven.”

John van der Vegt

Voorzitter College van Bestuur ROC van Twente

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel 020-3203100

Contact