Innovatiestrategie

Innovatiestrategie

U wilt een strategie om innovatie te organiseren en een constante stroom aan nieuwe ideeën te garanderen

Strategisch innoveren en blijven(d) innoveren is voor iedere organisatie van belang. Of dit nu gaat om baanbrekende innovaties of juist om slimme optimalisaties in bestaande systemen: niet innoveren betekent op den duur achter de feiten aan lopen. Dit wilt u natuurlijk niet als ondernemer. Daarom is het belangrijk om een innovatiestrategie te hebben. Maar hoe komt u tot een gedegen innovatiestrategie?

 

 

Blijvend en strategisch innoveren

Innovatie kunt u blijvend en strategisch organiseren. Futureconsult kan uw organisatie helpen met het opstellen van een innovatiestrategie. Hierbij leren wij u methoden aan om binnen uw organisatie tot innovaties te komen. We helpen u ook met het ontwikkelen van innovatie katalysatoren. Op deze manier kunt u binnen uw organisatie een constante stroom van nieuwe ideeën garanderen. U heeft dan ook de juiste tools in handen om goede innovaties snel organisatiebreed in te zetten, of te vermarkten. Op deze manier zet u strategisch innoveren optimaal in.

Wat zijn innovatie katalysatoren?

Wellicht vraagt u zich af wat innovatie katalysatoren zijn binnen een innovatiestrategie. Bij strategisch innoveren is het belangrijk om die mensen bij elkaar te zetten die zorgen voor een continue stroom aan ideeën. Creatieve medewerkers die aanjager willen zijn, die een goed beeld hebben over hoe het bedrijf er in de toekomst uit moet komen te zien en wendbaar zijn bij het bedenken van oplossingen voor toekomstige uitdagingen. De juiste denkwijze en groep van medewerkers is een juiste start voor een goede innovatiestrategie. Het is zaak deze medewerkers aan elkaar te koppelen en samen te laten werken. Zo krijgt uw innovatiestrategie echt vorm. Futureconsult biedt verschillende methoden om een breed gedragen innovatiestrategie vorm te geven.

Onlangs begeleidde Futureconsult DELA’s Innovatielab bij hun innovatiestrategie door het organiseren van een constante stroom aan ideeën voor hun innovatiefunnel. Het Innovatielab houdt zich bezig met vraagstukken om te onderzoeken of de kracht van het collectief voor een oplossing zou kunnen zorgen.

Meer informatie over innovatiestrategieën?

Wilt u meer weten over wat een innovatie strategie voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@futureconsult.nl of bel naar 020-3203100. Onze medewerkers geven u graag meer informatie over strategisch innoveren.

Onze ervaring

“In onze Week van de Digitalisering hebben we in één dag met 30 mensen de basis gelegd voor omgevingsscenario’s, die we op dag twee hebben uitgewerkt. De derde dag hebben we de scenario’s meteen gebruikt: we hebben onze gewenste ontwikkeling geplot in de scenario’s."

Niek Ridderbos

Directeur Digitalisatie | divisie Infrastructuur Nederland, VolkerWessels

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel 020-3203100

Contact