Masterclasses & Workshops

Onze masterclasses

Scenarioplanning

De toekomst laat zich niet voorspellen, maar wel verkennen. Om effectief in te spelen op toekomstige ontwikkelingen kunt u gebruik maken van scenarioplanning.

Missie, visie en strategie

Waar staan we voor en waar gaan we voor? Een toekomstbestendige strategie en heldere missie en visie zijn van groot belang voor elke organisatie.

Early Warning systeem

U heeft al een koers, maar u ziet tegelijkertijd overal om u heen kleinere en grotere veranderingen. Of u wilt graag inzicht in de blinde vlekken van uw organisatie of team.

Nightmare competitor

Wat als uw ergste concurrent de markt betreedt? Wat zou de nightmare competitor van uw organisatie zijn? Wat is de Uber of Picnic van uw sector?​

Masterclasses

Begeleid door de ervaren future strategists van Futureconsult

Aan de slag met instrumenten en vaardigheden

Wil uw organisatie zelf aan de slag met toekomstscenario’s, het signaleren van vroege veranderingen, visie- of strategieontwikkeling? Futureconsult kan u daarbij helpen en begeleiden. Wij bieden verschillende in-company masterclasses en workshops aan. Daarin geven wij inzicht in de juiste instrumenten en vaardigheden om beter voorbereid te zijn op de toekomst en om uw toekomst zelf vorm te geven. Onze in-company masterclasses en workshops zijn bedoeld voor eenieder die een bijdrage levert aan de strategie van een organisatie of branche. Onze masterclasses lenen zich uitstekend voor een diverse deelnemersgroep. Juist zo’n multidisciplinaire groep levert verschillende inzichten in de toekomst van uw organisatie.

Futureconsult heeft ruime ervaring in het geven van in-company masterclasses en workshops aan diverse organisaties. Onze ervaring varieert van trainingen Strategic Foresight tot het begeleiden van een meerdaagse Innovatiebootcamp. En van het begeleiden van workshops scenarioplanning tot het organiseren van een jongerentop over de toekomst. Ook geven de adviseurs van Futureconsult regelmatig lezingen op congressen, ALV’s en conferenties over trends, innovaties en scenarioplanning.

Adviseurs van Futureconsult zijn daarnaast expert in het trainen van professionals. Voor diverse onderwijsinstellingen (o.a. Nyenrode Business Universiteit, Fontys Hogeschool, AOG School of Management en Avicenna) zijn wij (gast)docent in verschillende leergangen.

We kijken graag met u naar een masterclass of workshop op maat voor uw organisatie die optimaal aansluiten bij uw doel(groep). 

Daarnaast bieden wij in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit de masterclass Strategic Foresight aan.

Masterclass strategic foresight​

Tweemaal per jaar organiseert Futureconsult in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit de vierdaagse Masterclass Strategic Foresight. Tijdens deze masterclass Strategic Foresight geven wij samen met inspirerende gastsprekers de deelnemers een up-to-date instrumentarium voor toekomstverkenning en de juiste handvatten om deze verkenningen te vertalen naar strategie en praktijk. Wij kunnen de Masterclass Strategic Foresight ook in-company verzorgen.

Eerstvolgende Masterclass Strategic Foresight

Kasteel Business University Nyenrode

Onze ervaring

“De Masterclass Strategic Foresight heeft mij tools gegeven om op een andere manier naar de wereld te kijken.”

Kawae Chan

Senior Strategisch Beleidsadviseur | NHG

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel 020-3203100

Contact