Onze werkwijze en ons team

Over ons

Uw toekomst centraal

Onze stelling is dat iedereen toekomststrateeg kan worden en wij streven ernaar dat aan elke strategie een gedegen toekomstverkenning ten grondslag ligt. Futureconsult analyseert, ondersteunt, spiegelt, verrast en legt verbindingen. Wij zijn zowel toekomstexpert als procesmanager en werken al ruim 15 jaar voor overheden, profit en non-profitorganisaties.

Futureconsult helpt organisaties op de toekomst te anticiperen en hun eigen toekomst vorm te geven. Wij richten ons op toekomstonderzoek en toekomstrobuuste strategieontwikkeling.  De presentatie en creatieve verbeelding van de toekomst helpt het dominante denken van een organisatie te doorbreken. We verbreden en verdiepen de kijk van organisaties op hun toekomst.

Wij helpen uw organisatie bij voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van toekomstgerichte strategie. Daarnaast geven wij masterclasses over de theorie en praktijk van de toekomststrateeg.

Uitgangspunten

  1. Samen denken en samen doen
    Onze projecten komen altijd tot stand in cocreatie met onze opdrachtgever. We werken samen met u aan uw toekomst. We prikkelen en bieden houvast waar nodig, maar willen vooral binnen uw team en organisatie het vermogen ontwikkelen om op de toekomst te anticiperen.
  2. Eerlijk over onzekerheid
    Onzekerheid is altijd het vertrekpunt bij toekomststrategie. Wij bieden geen deterministische, cijfermatige toekomstbeelden, wij bieden inzicht in onzekerheid en maken onzekerheden hiermee beheersbaar.
  3. Gedragen beslissingen
    Onze werkvormen bieden de mogelijkheid om interne en externe stakeholders te betrekken bij het vormen van toekomstgerichte strategie.

We hebben vacatures!

We zijn altijd op zoek naar toekomsttalent! Bekijk onze vacatures via de link hieronder. Is er momenteel geen passende vacature? Stuur ons een open sollicitatie voorzien van CV en korte motivatie.

 

Bekijk onze vacatures

Maak kennis met ons team

Ons team
Jan Nekkers

Jan Nekkers

Directeur | Futuroloog | Future strategist

Jan Nekkers is de oprichter van Futureconsult. Zijn uitgangspunt is dat de toekomst onvoorspelbaar is, maar dat je wel degelijk zinvol over de toekomst kunt spreken. Jan is futuroloog en als gastdocent verbonden aan o.a. Universiteit van Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit.

Bekijk profiel op LinkedIn
Zsa Zsa Balian

Zsa Zsa Balian

Adviseur | Future strategist

Zsa Zsa zet zich in om ideeën, keuzes en oplossingen toekomstbestendig te maken. Samen geven we de toekomst vorm. Door haar open en betrokken houding en een scherp oog voor belangen en posities weet zij draagvlak te creëren voor toekomstgerichte strategie. Bij Futureconsult leidt Zsa Zsa veel gemeentelijke visietrajecten en werkt zij voor diverse opdrachtgevers.

Bekijk profiel op LinkedIn
Maja Bosch

Maja Bosch

Adviseur | Future strategist

Met een open blik en interdisciplinaire benadering begeleidt Maja organisaties om vandaag aan de slag te gaan met de toekomst. Zij helpt organisaties om vroege signalen van verandering op te sporen en om te zetten in toekomstgerichte strategie. Maja is voorzitter van de Dutch Future Society en leidt bij Futureconsult strategietrajecten voor een breed scala aan organisaties.

Bekijk profiel op LinkedIn
Loulou Nekkers

Loulou Nekkers

Adviseur | Future strategist

Loulou is een veelzijdige adviseur met een creatieve blik. Zij maakt de toekomst tastbaar voor organisaties en vindt het belangrijk om mensen en groepen mee te nemen in het denken over de toekomst. Haar ervaring uit de tijd dat zij voor de klas stond zet zij regelmatig in om ook jongeren te betrekken bij het vormgeven van de toekomst. Bij Futureconsult adviseert Loulou onder meer diverse gemeenten en onderwijsinstellingen.

Bekijk profiel op LinkedIn
Tessa Speelman

Tessa Speelman

Adviseur | Future strategist

Tessa is een gedreven adviseur en expert op het gebied van (burger)participatie. Met een creatieve invalshoek zorgt ze voor energie en draagvlak voor toekomstbestendige strategie. Vaste denkpatronen loslaten en verder kijken dan morgen staan daarbij altijd centraal. Bij Futureconsult begeleidt Tessa talloze workshops en werkt ze voor diverse opdrachtgevers.

Bekijk profiel op LinkedIn
Marlieke van Schalkwijk

Marlieke van Schalkwijk

Adviseur | Future strategist

Analytisch scherp en sterk in communicatie. Marlieke helpt organisaties van vandaag met de uitdagingen van morgen. Zij weet brede maatschappelijke trends te vertalen naar concrete handvatten voor de organisatie. Altijd opgeschreven in klare taal zodat je direct aan de slag kan. Bij Futureconsult helpt Marlieke verschillende opdrachtgevers met toekomstgerichte strategie.

Bekijk profiel op LinkedIn
Kelly Streekstra

Kelly Streekstra

Onderzoeksstagiair

Kelly wil graag helpen in de transitie naar een duurzame toekomst. Ze is gefascineerd door de grote diversiteit in de bestaande toekomstbeelden over duurzaamheid. Kelly is een masterstudent Aardwetenschappen en Wetenschapscommunicatie, en was deel van Nationale Denktank 2018 over de circulaire economie. Voor haar masterscriptie gaat ze de toekomst van kweekvlees verkennen in Nederland in 2050.

Bekijk profiel op LinkedIn
Couro Seck

Couro Seck

Junior Adviseur

Als Trend Researcher en Concept Developer opgeleid aan Hogeschool Fontys verkent Couro de toekomst met een creatieve blik. Door het in kaart brengen van signalen en ontwikkelingen geeft zij via conceptontwikkeling en visieontwikkeling vorm aan de onzekere toekomst.

Bekijk profiel op LinkedIn
Bart van Beerschoten

Bart van Beerschoten

Junior Adviseur

Bart zet zich vanuit zijn interesses voor geschiedenis, stedelijke ontwikkeling en beleidsontwikkeling in voor toekomstgerichte (overheids)organisaties. Met zijn achtergrond in Europese Studies kijkt hij met een brede en open blik naar zaken, en legt hij verbanden tussen uiteenlopende visies.

Bekijk profiel op LinkedIn
Boris de Groot

Boris de Groot

Junior Adviseur

Boris ziet de toekomst door een positieve en planologische bril. Gezamenlijk werken aan de toekomst staat bij hem centraal. Om vooruit te denken, moet je ook terugkijken. Voortbouwen op wat al bestaat, om te maken wat er nog niet is. Boris is verder politiek actief op de thema’s ruimte en mobiliteit.

Bekijk profiel op LinkedIn
Maureen Elshof

Maureen Elshof

Operations Manager

Maureen is een hardwerkend, positief en analytisch persoon, die vraagstukken graag vanaf verschillende perspectieven ziet. Bij Futureconsult heeft ze een ondersteunende rol en is ze verantwoordelijk voor de primaire processen in de organisatie. Momenteel studeert ze aan de Universiteit van Amsterdam waar ze de MSc Business Administration, met een specialisatie in Consumer Marketing, doet.

Bekijk profiel op LinkedIn

Associates

Associates

Peter van der Wel

Associate

Peter van der Wel houdt van de toekomst. Hij spreekt al meer dan 20 jaar op congressen, seminars en andere bijeenkomsten over de toekomst. Als futuroloog, econoom en topspreker levert hij inspirerende en verrassende lezingen en presentaties. Peter heeft gewerkt voor vele grote multinationals, midden en kleinbedrijf, not-for-profits en vele overheden zowel lokaal als nationaal en internationaal.

Bekijk profiel op LinkedIn

Wim Derksen

Associate

Prof dr Wim Derksen is zelfstandig adviseur voor de overheid. Een belangrijk deel van zijn werk richt zich op onderwijs ten behoeve van departementen en gemeenten. Samen met Karen Ephraim ontwikkelt hij masterclasses en leergangen op het grensvlak van kennis en beleid. Daarbij put hij uit zijn jarenlange ervaring binnen overheid en wetenschap.

Bekijk profiel op LinkedIn

Ellen Sprenger

Associate

Ellen Sprenger studeerde Ontwikkelingstudies aan de Universiteit van Nijmegen en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Eerder werkte ze bij Oxfam Novib op het gebied van vrouwenrechten en kwaliteitsmanagement en daarna als directeur van Mama Cash.  Sinds 2004 is Ellen gevestigd in Toronto en werkzaam als onafhankelijk internationaal consultant op het gebied van strategie en management

Bekijk profiel op LinkedIn

Partners

Partners

Futureconsult werkt in netwerkverband. Afhankelijk van de case werken wij samen met o.a.:

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of 020 320 3100.