Over ons

Onze werkwijze en ons team

Uw toekomst centraal

Bij Futureconsult staat uw toekomst centraal. Futureconsult analyseert, ondersteunt, spiegelt, verrast en legt verbindingen. Wij zijn zowel toekomstexpert als procesmanager en werken al ruim 20 jaar voor overheden, profit en non-profitorganisaties.

Futureconsult helpt organisaties op de toekomst te anticiperen en hun eigen toekomst vorm te geven. Wij richten ons op toekomstonderzoek en toekomstrobuuste strategieontwikkeling. De presentatie en creatieve verbeelding van de toekomst helpt vastgeroeste denkpatronen van een organisatie te doorbreken. We verbreden en verdiepen de kijk van organisaties op hun toekomst.

Wij helpen uw organisatie bij de voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van een toekomstgerichte strategie. Daarnaast geven wij masterclasses en workshops over de theorie en praktijk van de toekomststrateeg.

Uitgangspunten

Samen denken en samen doen

Onze projecten komen altijd tot stand in cocreatie met onze opdrachtgever. Samen met u werken we aan de toekomst van uw organisatie. We prikkelen, bieden houvast en ondersteunen waar nodig, maar willen vooral binnen uw team en organisatie het vermogen ontwikkelen om zelf op de toekomst te kunnen anticiperen.

Eerlijk over onzekerheid

Onzekerheid is altijd het vertrekpunt bij een toekomststrategie. Wij bieden geen deterministische, cijfermatige toekomstbeelden, wij bieden inzicht in onzekerheid en maken onzekerheden hiermee beheersbaar.

Gedragen beslissingen

Onze werkvormen bieden de mogelijkheid om interne en externe stakeholders te betrekken bij het vormen van een toekomstgerichte strategie.

Maak kennis met ons team

Jan Nekkers

Directeur | Futuroloog | Future strategist

Zsa Zsa Balian

Senior adviseur | Future strategist

Loulou Nekkers

Senior adviseur | Future strategist

Bodil Jurg

Senior adviseur | Future strategist

Adviseur Bart van Beerschoten

Bart van Beerschoten

Adviseur | Future strategist

Jelle Schellekens

Adviseur | Future strategist

Aileen Schuurmans

Adviseur | Future strategist

Max Littel

Junior Adviseur | Operations Manager

Julian Pankras

Junior Adviseur

Noa Pfoster

Junior Adviseur

Associates

Peter van der Wel

Associate

Peter van der Wel houdt van de toekomst. Hij spreekt al meer dan 20 jaar op congressen, seminars en andere bijeenkomsten over de toekomst. Als futuroloog, econoom en topspreker levert hij inspirerende en verrassende lezingen en presentaties. Peter heeft gewerkt voor vele grote multinationals, midden- en kleinbedrijf, not-for-profits en vele overheden zowel lokaal als nationaal en internationaal.

Wim Derksen

Associate

Prof. Dr. Wim Derksen is zelfstandig adviseur voor de overheid. Een belangrijk deel van zijn werk richt zich op onderwijs ten behoeve van departementen en gemeenten. Samen met Karen Ephraim ontwikkelt hij masterclasses en leergangen op het grensvlak van kennis en beleid. Daarbij put hij uit zijn jarenlange ervaring binnen overheid en wetenschap.

Partners

Futureconsult kent een breed netwerk, afhankelijk van de case werken wij samen met onder andere: