Verken uw toekomst

Toekomstvisie

Een toekomstvisie is voor iedere organisatie of gemeente de basis voor structureel succes. Ondernemen of besturen is vooruitdenken, inspelen op ontwikkelingen, anticiperen in plaats van reageren. Ondernemen of besturen is denken in scenario’s. En dan niet alleen in de meest gunstige scenario’s. Onze future strategists helpen om alle opties open te houden en schetsen samen met u toekomstbeelden op basis van trends, heden en verleden. Een goede toekomstvisie vertelt waar u voor gaat én waar u voor staat.

Futureconsult helpt organisaties al twintig jaar om toekomstvisies te ontwikkelen. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in scenarioplanning en visieontwikkeling. Ook wij kunnen de toekomst niet voorspellen. Liever ontwerpen we dan ook meerdere mogelijke toekomsten. Zo kan uw organisatie of gemeente zich voorbereiden op een veranderende omgeving en nu al scherpe keuzes maken voor (over)morgen.

Bent u als gemeente op zoek naar een toekomstvisie? Wij begeleidden al meer dan dertig gemeentelijke toekomstvisies en helpen u graag op weg.

toekomstvisie visieontwikkeling

Scenariodenken ligt bij ons ten grondslag aan iedere toekomstvisie. We verbinden de kennis binnen uw organisatie over verleden, heden en de mogelijke toekomst met kennis van buiten. Hoe gaan de ontwikkelingen in een andere branche? Wat kunt u daarvan leren? Hoe kijkt de klant naar de toekomst? We werken altijd in co-creatie en we werken van buiten naar binnen.

We verbinden een gedegen analyse met creatieve verbeeldingskracht. En zo werken we samen met u aan een gedroomde toekomst.

 

Van toekomstvisie naar toekomstplan

Wat begint met een toekomstvisie, moet uiteindelijk natuurlijk leiden tot een concreet plan van aanpak voor de toekomst. Daarom houdt het niet op bij de visie, maar werken we in vier stappen naar een heldere toekomststrategie en roadmap.

Stap 1: de voorbereiding

Stap één is de voorbereiding. In deze fase stellen we vast wat het doel is van het verkennen van de toekomst.

Stap 2: de verkenning

In de tweede stap, de verkenning, bepalen we wat de sterke en zwakke punten van uw organisatie zijn. En we kijken welke strategische keuzes de toekomst van uw organisatie zullen bepalen.

Stap 3: de toekomstverbeelding

Vervolgens verbeelden we de toekomst. We maken een aantal scenario’s: zo zou de toekomst van uw organisatie er mogelijk uit kunnen zien. En we analyseren de gevolgen van deze scenario’s voor uw organisatie. Vervolgens ontwerpen we één wensscenario: de toekomstvisie voor uw organisatie.

Stap 4: van toekomstvisie naar toekomststrategie

De toekomstvisie is een stip op de horizon. Maar hoe komt u daar? We werken aan een concrete strategie: welke stappen zijn nodig om de toekomstvisie te realiseren?

 

Toekomstonderzoek

Een gedegen toekomstvisie is vanzelfsprekend nooit zomaar uit de lucht gegrepen. Vandaar dat u bij Futureconsult ook terechtkunt voor toekomst- of trendonderzoek. We signaleren en analyseren ontwikkelingen op de korte en middellange termijn. En we baseren onze analyse waar mogelijk op concrete data. Op deze manier kunt u trends voor zijn. Zo koopt u extra tijd om te anticiperen door het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of een nieuw beleid. Dergelijke onderzoeken hebben wij onder meer mogen uitvoeren voor de Belastingdienst en technologiebedrijf Bosch. Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen in uw visieontwikkeling? Neem dan direct contact met ons op.

Mogelijkheden

Hoe we u helpen

Adviestrajecten

Of u nu op zoek bent naar een toekomststrategie voor uw bedrijf, een visietraject voor een gemeente of een toekomstverkenning voor een bepaalde branche, Futureconsult staat voor u klaar. In cocreatie verkennen wij samen met uw organisatie en stakeholders de toekomst.

(In company) masterclasses

Iedereen kan toekomststrateeg worden. Wij bieden de juiste handvatten om vertrouwde denkpatronen te doorbreken tijdens (incompany) masterclasses en workshops. Wij werken samen met o.a. Nyenrode Business Universiteit en AOG School of Management.
Bekijk alle aankomende masterclasses >
Bekijk in company aanbod >

Keynotes en inspiratie

Onze toekomststrategen nemen u mee naar de toekomst: hoe leven, wonen en werken we in de toekomst? Wij bieden keynotes en inspiratielezingen op maat.

Ervaring

Onze klanten

Benieuwd wat Futureconsult voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of 020 320 3100.