Keek op kweek: de toekomst van kweekvlees

14 december 2021

Kweekvlees burger

Eten we straks nog wel vlees? Vleesproductie en consumptie staan onder druk: mensen krijgen meer oog voor de milieu-impact en dierenwelzijn. Maar wat als we vlees op een compleet nieuwe manier gaan produceren: als we vlees kweken, in plaats van vee houden? Duik met ons in de toekomst van kweekvlees!

In 2021 is de ontwikkeling van kweekvleestechnologie nog onzeker – juist daarom moeten we het nu hebben over de impact van kweekvlees. In deze whitepaper beschrijven Kelly Streekstra en Maja Bosch van Futureconsult vijf mogelijke toekomstscenario’s: ligt er straks kweekvlees op ons bord? En in welke vorm en op welke schaal? Wat betekent dat voor het voedselsysteem? En draagt kweekvlees bij aan een duurzamere wereld?

Geïnteresseerd in de hele publicatie? Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of bel 020-3203100.