Keek op kweek: de toekomst van kweekvlees

14 december 2021

Kweekvlees burger

Eten we straks nog wel vlees? Vleesproductie en consumptie staan onder druk: mensen krijgen meer oog voor de milieu-impact en dierenwelzijn. Maar wat als we vlees op een compleet nieuwe manier gaan produceren: als we vlees kweken, in plaats van vee houden? Duik met ons in de toekomst van kweekvlees!

In 2021 is de ontwikkeling van kweekvleestechnologie nog onzeker – juist daarom moeten we het nu hebben over de impact van kweekvlees. In deze whitepaper beschrijven Kelly Streekstra en Maja Bosch van Futureconsult vijf mogelijke toekomstscenario’s: ligt er straks kweekvlees op ons bord? En in welke vorm en op welke schaal? Wat betekent dat voor het voedselsysteem? En draagt kweekvlees bij aan een duurzamere wereld?

Geïnteresseerd in de hele publicatie? Neem contact met ons op via info@futureconsult.nl of bel 020-3203100.

Perspectief wisselen

Als organisatie of branche zit je vaak gevangen in bepaalde denkpatronen, zeker als het om uitdagingen gaat. Iedere keer dat het probleem besproken wordt, komen dezelfde oplossingen of suggesties op tafel. Tijdens een workshop perspectief wisselen wordt de deelnemer uitgedaagd de standaardoplossing los te laten en een uitdaging vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Lees verder >

Circulair gedrag

Het moet frustrerend zijn voor de Werkgroep III van het Internationale Panel voor Klimaatsverandering, de expertgroep die onderzoekt hoe de klimaatsverandering kan worden teruggedrongen. Hun

Lees verder >