Visie op visie: handboek visietrajecten voor steden, dorpen en regio’s.

18 april 2017

Waar verdienen mensen hun geld in een tijd van automatisering en robotisering? Wat zijn de gevolgen voor de infrastructuur als autonome auto’s het wegbeeld bepalen? Hoe zien  winkelgebieden eruit in een tijdperk van online shopping? Hoe geven we onze gemeente als smart city vorm?

Er komen een boel impactrijke ontwikkelingen op steden, dorpen en regio’s af, waarmee het steeds belangrijker wordt om met een duidelijke visie koers te houden.  Een visie formuleren die écht vooruit kijkt en die écht rekening houdt met toekomstige veranderingen is nog niet zo eenvoudig. Ook het betrekken van inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen – een must om tot een gedragen visie te komen – blijkt voor veel gemeenten een uitdaging.

Futureconsult heeft tientallen gemeenten geholpen met het opstellen van hun visie met behulp van toekomstscenario’s. Hoog tijd om onze ervaringen te delen! In het handboek Visie op Visie gaan we in op alle essentiële onderdelen van het opstellen van échte toekomstvisie voor steden, dorpen en regio´s en vindt u een breed scala aan praktische handvatten. Kortom: een must voor elke gemeente die in wil spelen op een veranderlijke toekomst!

Een exemplaar ontvangen? Stuur ons een mailtje op info@futureconsult.nl.

Perspectief wisselen

Als organisatie of branche zit je vaak gevangen in bepaalde denkpatronen, zeker als het om uitdagingen gaat. Iedere keer dat het probleem besproken wordt, komen dezelfde oplossingen of suggesties op tafel. Tijdens een workshop perspectief wisselen wordt de deelnemer uitgedaagd de standaardoplossing los te laten en een uitdaging vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Lees verder >

Circulair gedrag

Het moet frustrerend zijn voor de Werkgroep III van het Internationale Panel voor Klimaatsverandering, de expertgroep die onderzoekt hoe de klimaatsverandering kan worden teruggedrongen. Hun

Lees verder >